Міжрайонна конференція вчителів художньо-естетичного циклу

Міжрайонна конференція вчителів художньо-естетичного циклу ЗНЗ Голопристанського та Олешківського районів

«Важливу мету всієї системи виховання я бачив у тому, щоб школа навчила людину жити у світі прекрасного, щоб людина не могла жити без краси, щоб краса світу творила красу в ній самій... Краса – могутній засіб виховання чутливості душі... Краса - це яскраве світло, що освічує світ… Без емоційно-естетичного струменя неможливий повноцінний розумовий розвиток дитини... Краса й жива думка так само органічно поєднані, як сонце і квіти», - говорив В. О. Сухомлинський. Ці слова звучать як настанова для всіх освітян та визначають пріоритетні завдання сьогодення.

19 жовтня ц.р. у палаці культури «Сузір’я» м. Гола Пристань відбулася міжрайонна конференція вчителів художньо-естетичного циклу ЗНЗ Голопристанського та Олешківського районів з теми «Соціалізація учнівської молоді засобами мистецтва».

Учителі ознайомилися з виставкою робіт талановитих митців м. Гола Пристань, до експозиції якої увійшли твори різних видів мистецтва, жанрів, стилів: портрети, натюрморти та пейзажні роботи, виконані різними техніками.

Завідувач Зеленотропинського ДНЗ Запорожець В.В. презентувала натхненні роботи циклу «Віра в Україну» та розповіла присутнім про підтримку воїнів-захисників в зоні АТО працівниками та дошкільнятами закладу.

Зі словами вітання до учасників конференції звернулася завідувач Голопристанським РМК Кучеренко Н.М., яка подякувала освітянам за творчу роботу та побажала нових здобутків.

Долина М.М., методист Голопристанського РМК, у своєму виступі наголосила на особливій ролі естетичного виховання щодо формування в молоді почуття краси, здатності відчувати її, зворушуватися красою та відтворювати її мистецтві й житті.

Спільна І.С., методист Олешківського РМК, у своєму виступі зупинилася на теоретико-педагогічних аспектах мистецької освіти та розкрила питання щодо впливу мистецтва на особистість школяра.

У ході конференції учителі художньо-естетичного циклу Черноіван Н.М.(Цюрупинська СШ І-ІІІ ст. №4), Гук Л.Г. (Нововолодимирівська ЗОШ І-ІІІ ст. Голопристанського району), Дунафт М.І. (Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ст. Голопристанського району), Божченко С. Д. і Ластовецька Т. В. (Цюрупинська СШ І-ІІІ ст. № 2) поділилися досвідом роботи з теми, запропонували шляхи підвищення ефективності уроків художньо-естетичного циклу, позакласних заходів та системи художньо-естетичного виховання для забезпечення цілісного розвитку особистості учнів.

Цікаво і змістовно провели майстер-класи Остріков С. В., учитель Новософіївської ЗОШ І- ІІІ ст. Голопристанського району ( з теми «Ізонитка»), Нечай Л.Ф, учитель Раденської ЗОШ І-ІІІ ст. (з теми «Карвінг на милі «Чарівна квітка»»); Коваленко Г. В., учитель Новозбур’ївської ЗОШ № 2 І- ІІст. Голопристанського району (з теми «Декоративне мистецтво. Розпис по склу»), Іл’яшенко І. В., учитель Малокардашинської ЗОШ І-ІІ ст. Голопристанського району (з теми «Писанка»); Черниш О.В. і Харченко Т.М., керівники гуртків Голопристанського районного Будинку дитячо-юнацької творчості (з тем «Виготовлення оберегів. Вироби із соломки» і «Виготовлення оберегів із крученого шпагату»).

Учителі обговорили ключові питання навчання та виховання засобами мистецтва. Спілкування з колегами сприяло професійному вдосконаленню педагогів та стимулювало їх самоосвітньої діяльності.

Такі заходи щодо обміну педагогічного досвіду допомагають учителям художньо-естетичного циклу виконувати «…найважливіше завдання естетичного виховання – навчити дитину бачити в красі навколишнього світу духовне благородство, доброту, сердечність і на основі цього утверджувати прекрасне в собі» (В.О.Сухомлинський).

За підсумками роботи конференції прийнята ухвалу, розроблені практичні рекомендації щодо естетичного розвитку особистості школяра.

Ірина Спільна, методист ЦРМК

Галерея "Міжрайонна конференція вчителів художньо-естетичного циклу у м. Гола пристань жовтень-2016"

Кiлькiсть переглядiв: 509

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.