Практичний семінар для шкільних психологів і соціальних педагогів

/Files/images/Псих. 3.jpg

13 лютого 2018 року на базі Раденської загальноосвітньої школи відбувся семінар практичних психологів та соціальних педагогів на тему «Соціально-психологічний театр як сучасний метод в роботі практичного психолога та соціального педагога».

У програмі семінару представлена робота соціально-психологічної служби школи «Створення та діяльність шкільного соціально-психологічного театру», де Оксана Михайлівна презентувала свою роботу стосовно створення та діяльності шкільного соціально-психологічного театру, метою якого є:

- корекція поведінки учнів «групи ризику»;

- допомога підліткам щодо адаптації в соціумі;

- формування навичок здорового способу життя;

- профілактика правопорушень серед учнівської молоді;

- боротьба з негативними проявами в молодіжному середовищі;

- формування активної життєвої позиції.

В інформаційно-теоретичній частині розглянуто питання «Особливості впливу соціально-психологічного театру на учнів-акторів та глядачів», з метою роз’яснення корекційного впливу на учнів та глядачів, роз’яснено питання щодо категорії учнів, яких можливо залучати до участі у соціально-психологічних постановках та універсальність даного методу як засобу розвитку особистісних здібностей учнівської молоді.

Присутні із задоволенням переглянули соціально-психологічну виставу у вигляді форум-театру «Інтернет - епідемія нашого покоління», який презентували учні 5-Б, 7-А, 7-Б, 8-А, 9-го та 10-го класів разом із практичним психологом Перевозчіковою О.М. та заступником директора з виховної роботи Делеуровою О.М. Учні-актори відтворили своє життя в Інтернеті, розкриваючи такі поняття як «Інтернет-залежність», «Безпека в Інтернеті», «Як захистити себе від Інтернет-залежності». Під час форум - театру учні-актори мали змогу проявити свої здібності у декламуванні віршів, розкрили співочий талант, показали танцювальні номери, спробували себе у ролі суддів, свідків./Files/images/Псих. 6.jpg /Files/images/Псих. 7.jpg

У другій частині форум-театру учні організували обговорення проблеми Інтернет-залежності, у якому висловилися методист районного методичного кабінету Васильєва Н.В., практичний психолог школи Перевозчікова О.М., практичні психологи та соціальні педагоги Олешківського району та учні-актори з таких питань: «Чи вважаєте Ви, що надмірне користування Інтернетом є дійсно проблемою, яку потрібно вирішувати?», «Як вирішується дана проблема на рівні району?», «На скільки учні забезпечені Інтернет-підключенням і скільки часу та з якою метою вони проводять час у мережі щодня?».

З учасниками семінару у нестандартній формі проведено психологічний практикум «Ігри та вправи в роботі з учнями-акторами», з метою навчання вправам та технікам, за допомогою яких відбувається психологічна підготовка учнів-акторів до виступів.

При підведенні підсумків учасники семінару висловили свої враження, думки та побажання.

Методист ОРМК Н.В. Васильєва

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.