Районний семінар учителів географії на базі Новомаячківської ЗОШ І-ІІІст.

Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету на березень 2018 р. на базі Новомаячківської ЗОШ І-ІІІ ст. 23 березня 2018року проведено районний семінар вчителів географії з теми «Формування ключових компетентностей учнів на уроках географії в умовах впровадження оновленої програми для 6-9 класів». У роботі семінару взяли участь понад 15 представників закладів загальної середньої освіти району та ОТГ. Програма семінару була насиченою та різноманітною.

З метою підвищення професійної компетентності вчителів щодо шляхів формування ключових компетентностей учнів на уроках географії за оновленими програмами, до уваги учасників семінару було представлено досвід роботи вчителями географії Черновою Л.Г., Янчуковою О.А. (проведено уроки з теми «Льодовики та багаторічна мерзлота» 6 клас, «Харчова промисловість України» 9 клас). Слід зазначити, що проведені уроки були спрямовані на високі кінцеві результати, на підвищення рівня якості й ефективності навчання, на всебічний розвиток особистості. До позитиву слід віднести вдало організовану пізнавально-самостійну роботу учнів в малих групах. Вчителями вжито заходи щодо оптимального сполучення різноманітних методів навчання, стимулювання та контролю. Були використані евристична бесіда (при вивченні нового матеріалу), проблемні питання, прийом «мозковий штурм», випереджальне навчання (заздалегідь підготовлені повідомлення учнів, практичні завдання (робота біля настінної карти, робота з атласом), виконання завдань у програмі «Сканер QR код»», а також ігрова діяльність. Вдало представлено наочність, дидактичне забезпечення. На уроках були використані такі інноваційні технології: кооперативний вид роботи, елементи критичного мислення у вигляді ментальних карт, а також інтернет-ресурс (відео фрагмент, мультимедійна презентація, використання смартфонів). Вчителем Янчуковою О.А. змістовно представлено елемент факультативного заняття «Фінансова грамотність», так як навчальний заклад бере участь в дослідно-експериментальній роботі за темою "Науково-методичні засади впровадження фінансової грамотності в навчально-виховний процес навчальних закладів".

Для учасників семінару була організована презентація роботи закладу освіти, виставка творчих робіт учнів з декоративно-ужиткового мистецтва та представлені методичні напрацювання вчителів географії. У ході семінару окреслила методичні аспекти реформування освіти та реалізації концепції «Нова українська школа», використання методу ментальних карт заступник директора ОРМК Канівець Л.Б.

Учасники семінару відзначили високий організаційно-методичний рівень проведення семінару та змістовність запропонованої програми.

Лілія Канівець заступник директора ОРМК

/Files/images/2 (1).jpg /Files/images/2 (2).jpg /Files/images/янчукова.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 338

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.