Районний семінар учителів початкових класів у Новомачківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Районний семінар учителів початкових класів у Новомаячківській ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна мета реформування освіти – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Нова українська школа–це школа, до якої приємно ходити учням, бо тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Допомогти учителями початкових класів до роботи по-новому, до впровадження нового Державного стандарту – завдання методичної служби.

27 квітня ц.р. відбувся навчально-методичний семінар учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Олешківського району з теми «Створення умов для ефективної навчально-пізнавальної та успішної соціалізації учнів початкової школи в умовах упровадження Концепції «Нова українська школа»».

Учасників заходу гостинно зустріли педагогічний колектив Новомаячківської ЗОШ І-ІІІ ст. на чолі з директором Полоніковою Наталією Юріївною, батьки та здобувачі початкової освіти. Програма, запропонована господарями, була об’єднана однією спільною темою - «На Землі, у домі вселюдському…» (до Дня Землі).

Олейніченко Ольга Миколаївна, учитель Новомаячківської ЗОШ І-ІІІ ст., запросила своїх колег до ранкового кола, проведення якого мало на меті знайомство, емоційне налаштування слухачів на продуктивну роботу, оновлення їхніх знань щодо організації і структури ранкової зустрічі.

Голова МО Фадеєва Ірина Вікторівна презентувала роботу учителів початкової школи, ознайомила зі змістом і формами роботи з педагогами щодо вивчення і впровадження концептуальних засад реформування освіти.

Відкриті уроки, проведені учителями Новомаячківської ЗОШ І-ІІІ ст., були інноваційними, побудованими на засадах компетентнісного, особистісно зорієнтованого і діяльнісних підходів, - інтегрований урок у 4 кл. «Як не любити той край» (вчитель Пуляєва Ольга Петрівна), урок-проект «Збережемо Землю разом» у 3 кл. (Маковій Наталія Василівна), бінарний урок англійської і української мов у 3 кл. (вчителі Фадеєва Ірина Вікторівна і Фадеєва Яна Ігорівна), урок математики з використанням групової та парної роботи у 4 кл. (Мартинова Ірина Ярославівна).

Особливе захоплення у батьків здобувачів початкової освіти, дітей, гостей викликав виховний захід «Нехай Земля квітує», який організували і провели разом з першокласниками і другокласниками учителі Ткачук Олена Анатоліївна, Куліда Світлана Миколаївна.

У ході насиченої програми господарі не забули про активний відпочинок: на великій перерві запросили гостей на шкільне подвір’я для динамічної паузи, проведення якої є доброю традицією у Новомаячківській ЗОШ І-ІІІ ст.. Разом з педагогом-організатором Кісіль Мариною Юріївною учителі, діти під звуки запальних дитячих мелодій показали флешмоб до Дня Землі.

У ході роботи були розглянуті також актуальні питання закінчення навчального року у початковій школі, проведення державної підсумкової атестації у 4 кл. та планування на новий 2018-2019 н.р..

Підсумки плідної роботи в нетрадиційній формі провели учителі Медведєва Ірина Вікторівна і Молчанова Тамара Олександрівна.

Учасники заходу відзначили високий рівень підготовки учителів початкових класів до районного семінару, і головне - впевнені кроки педагогів Новомаячківської ЗОШ І-ІІІ ст. до Нової української школи. Слова щирої вдячності звучали на адресу директора Полонікової Наталії Юріївни і заступника директора з НВР Трунової Віти Миколаївни.

Ірина Левицька, методист ОРМК

Галерея "Районний семінар вчителів початкових класів у Новомаячківській ЗОШІ-ІІІ ст., 27.04.2018"

Кiлькiсть переглядiв: 476

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.