Засідання еколого-дидактичної лабораторії на базі Щасливського закладу дошкільної освіти Ювілейної ОТГ

10 травня 2018 року на базі Щасливського закладу дошкільної освіти відбулося засідання членів еколого –дидактичної лабораторії , у якому взяли участь директор Ювілейнівського ЗДО Пустова Л.І., Подо-Калинівського ЗДО Лимаренко Л.А., Старомаячківського ЗДО Гузенко І.Л.

Одне із головних завдань лабораторії-- допомогти дитині навчитися зберігати свій життєвий світ, тому що дитина і навколишній світ повинні бути у гармонійному поєднанні.

Особливу увагу у роботі з дітьми дошкільного віку ми приділяємо формуванню екологічного світорозуміння та екологічної вихованості . Перед членами Асоціації з екологічного напрямку та еколого-дидактичної лабораторії поставлені важливі завдання: навчити дітей уважно й зацікавлено спостерігати за природним оточенням - дивитись і бачити, слухати і чути, пропускати отримані враження через своє серце й робити необхідні висновки; розвивати в дітях пізнавальні вміння та навички, розумову активність, позитивне й дбайливе ставлення до об'єктів природи, формувати екологічну культуру.

З метою розширення та збагачення екологічного розвивального середовища, на базі Щасливського ЗДО директором Дідич Аллою Тельманівною на території закладу задіяно традиційні і нетрадиційні складові. Облаштовано дослідницьку лабораторію, альпійську гірку, штучне озеро, зимовий сад, «екологічне » кафе , дослідницькі ділянки та ділянку дотику., розміщено знаки заборони. Зростаючі на території закладу дошкільної освіти дерева створюють сприятливий мікроклімат у літній період року.

Під час засідання еколого-дидактичної лабораторії учасниками обговорювалося питання практичної дослідницької діяльності дошкільнят в природних умовах. Алла Тельманівна провела екскурсію на дослідницькі ділянки, де квітне полуниця , росте петрушка, а у власній теплиці закладу діти спостерігають та доглядають за саджанцями помідорів та огірків.

Вихователі Ювілейнівського,Щасливського,Подо-Калинівського, Старомаячківького закладів дошкільної освіти, що входять до складу Асоціації з екологічного виховання, у співпраці батьками успішно формують у дошкільників практичні уміння взаємодії з природою, виховують у дошкільників екологічну культуру.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

/Files/images/Загальна ЗДО Щасливе.jpg /Files/images/ЗДО Щасливе Полуниця.jpg /Files/images/ЗДО Щасливе Теплиця.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 316

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.