Підвищення професійної компетентності вчителів у контексті реалізації Концепції нової української школи

Успіх освітньої реформи значною мірою залежить від готовності вчителів змінюватися. А зміни мають бути, адже цього вимагає Концепція нової української школи та новий Державний стандарт початкової освіти.

Тому усі вчителі початкових класів , які у 2019-2020 н.р. році набиратимуть перші класи, пройшли навчання в межах I етапу підвищення кваліфікації.

В Олешківському районі І очна сесія для вчителів, які будуть працювати з майбутніми першокласниками, відбулась 28-29 вересня ц.р. на базіОлешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 2 з поглибленим вивченням іноземних мов (директор Сидоренко І.Л.).

Навчання із 40 вчителями початкових класів Олешківського району, Великокопанівської, Виноградівської, Ювілейної ОТГ провели тренери-педагоги Нової української школи Назарова І.Ю. (Олешківська СШ І-ІІІ ст. № 2) та Микитюк В.В. (Козачелагерська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Значне зацікавлення педагогів викликали ранкові зустрічі, які допоможуть сформувати колектив і створити дружню атмосферу. Педагоги отримали від тренерів роздавальний матеріал та домашнє завдання з даної теми.

Окрім того, усі педагоги проходять дистанційне навчання на платформі EdEra, яке доступне не лише для вчителів, але й для батьків. Дистанційний курс ознайомить вчителів з новим Державним стандартом початкової освіти та методиками компетентнісного навчання.

Різноманітні форми роботи під час проведених тренінгів були настільки цікавими, що всі учасники активно і невимушено працювали. А те, що вчителі пропустять стратегії та практики крізь власний досвід, дозволить їм по-новому підходити до викладання предметів.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

/Files/images/НУШ 2.jpg/Files/images/НУШ 3.jpg /Files/images/НУШ 4.jpg /Files/images/НУШ 5.jpg/Files/images/НУШ 6.jpg/Files/images/НУШ 7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 397

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.