Круглий стіл «Участь у міжнародних проектах як засіб розвитку професійної компетентності фахівця дошкільної освіти» на базі Олешківського ДНЗ №2

15 листопада 2018 року на базі Олешківського ДНЗ №2 ( завідувач Батура К.В.) відбувся круглий стіл для директорів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти району та ОТГ.

Досвід участі у проекті висвітлила викладач ХДУ О.Б. Полєвікова, яка є учасницею міжнародного проекту «Відображення: цінності німецької та української дошкільної освіти у взаємному порівнянні», організованого за підтримки програми «Зміцнення взаємодії з громадянським суспільством країн Східного партнерства» Міністерства Закордонних справ Німеччини.

Мета конкурсу - розпочати щороку широку дискусію, присвячену цінностям, які формує дошкільна освіта України, та ознайомити українських педагогів із цінностями німецької дошкільної освіти, що має посприяти реформуванню вітчизняного дошкілля.

Реформування освітянської сфери нашої держави, зокрема, зміни, що внесені до Закону України «Про дошкільну освіту», нова редакція Базового компоненту дошкільної освіти, засвідчують, що сучасна дитина має активно досліджувати новизну і складність мінливого світу, створювати і знаходити нові оригінальні стратегії поведінки і діяльності. Це активне пізнавальне ставлення до дійсності має формуватися з дитинства. Тому нині необхідна інша система організації пізнавальної діяльності якісно вищого рівня.

Полєвікова О.Б. ознайомила присутніх з навчально-методичними посібниками, що задовольнять інтереси вихователів, методистів ЗДО, гувернерів, батьків із сучасних питань дошкільної освіти.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

/Files/images/ДНЗ №2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 427

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.