Творчі дні та районний семінар вчителів початкових класів на базі Олешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №4

В Олешківській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №4 стало вже доброю традицією проводити предметні тижні. Ось і для учнів початкової школи вчителі організували Творчі дні метооб’єднання вчителів початкових класів, які проходили з 12 по 23 листопада 2018 року. У цей період кабінети початкової школи були схожі на «вулики», де плідно та згуртовано працювали вчителі, учні та батьки. Робота під час проведення декади була спланована таким чином, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.

Девіз тижня: «Кожен день у нас цікавий, веселий і яскравий». У рамках Тижня початкових класів було проведено ряд заходів, які підпорядковувалися тематиці кожного дня.

У рамках декади вчителі початкових класів Якущенко А.В., Кліміна Т.М., Величко Л.О., Лінська Л.О., Швець С.М., Буряк Г.М., Щурська І.В., Дубровіна К.П., Авраменко Н.М., Ярославцева Л.С., провели засідання клубу «Ерудит», конкурс гуморесок «Торбинка сміху», проект «Виміряй рідну школу», засідання методоб’єднання «Інноваційний підхід до формування креативності школяра в умовах НУШ», конкурс на кращий зошит з української мови «Зошитове свято», благодійний ярмарок, відкриті уроки, майстер-класи тощо.

06 грудня 2018 року на базі Олешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №4 відбувся районний семінар вчителів початкових класів з теми «Модернізація змісту початкової освіти в контексті концепції Нової української школи та Державного стандарту початкової освіти». Мета семінару – формування компетентнісного підходу до викладання предметів початкової школи у світлі реалізації оновлених навчальних програм; обмін досвідом.

Заступник директора Висоцька Т.А. ознайомила учасників семінару із системою роботи вчителів початкових класів Олешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №4, створенням освітнього середовища для першокласників Нової української школи.

Вчителі відвідали урок навчання грамоти у 1-Б класі, переглянули ранкову зустріч «Сюрпризи зими», які підготувала вчитель Ярославцева Л.С. та урок української мови (навчання грамоти) у 1-му-В класі, під час якого вчитель початкових класів Авраменко Н.М. продемонструвала такі форми роботи з учнями, як читання з другом, письмо для себе.

Вчителі початкових класів відвідали урок математики, де було продемонстровано приклад спільного викладання математики асистентом і вчителем в інклюзивному класі.

З учителями початкових класів було проведено цікавий квест «Подорож країною майстрів», де педагоги разом з помічниками-учнями третіх класів у ході майстер-класів ознайомилися з народними промислами України: ткацтвом, писанкарством, гончарством, українськими вишиванками тощо.

По завершенню семінару вчителі початкових класів підвели підсумки, поділилися враженнями щодо реформування освітньої галузі.

Методист ОРМК С.Альохіна

Кiлькiсть переглядiв: 323

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.