Використання ЛЕГО-технологій в Раденському закладі дошкільної освіти

Конструктори ЛЕГО на сьогоднішній день є незамінним матеріалом у закладі дошкільної освіти.

У Раденському закладі дошкільної освіти ЛЕГО використовується практично на всіх видах занять.

У 2018 року на базі закладу була створена творча група педагогів з впровадження ЛЕГО – конструювання , яка опрацювала методичні рекомендації з організації діяльності дітей з ігровими конструкторами ЛЕГО та працює над розробкою тематичного планування за певними блоками.

Під час майстер-класу директора Раденського закладу дошкільної освіти Білецької Лариси Дмитрівни, який відбувся 29.01.2020 року, було розглянуто питання використання ЛЕГО- технологій в освітньо-виховний процес закладу дошкільної освіти.

У своєму виступі Лариса Дмитрівна зазначила, що ЛЕГО допомагає дітям втілювати в життя свої задумки, будувати і фантазувати, захоплено працювати і бачити кінцевий результат своєї роботи.

Конструювання сприяє розвитку мислення, спритності, а також інтелекту, уяви та творчих задатків дошкільників. Сприяє формуванню таких якостей, як уміння концентруватися, здатність співробітничати з партнером, і найголовніше - почуття впевненості в собі. Якщо з дитинства прагнути до пізнання - це перейде в уміння вчитися конструюванню направлено і сприймати нове з великим інтересом.

Зацікавила директорів закладів дошкільної освіти району взаємодія педагогів Раденського ясла-садка із родинами вихованців щодо використання ЛЕГО –технологій в освітній процес закладу.

Родзинкою майстер-класу було виконання вправ та руханок з ЛЕГО разом із учасниками майстер-класу.

Слід відзначити досвід роботи педагогічного колективу та директора Раденського закладу дошкільної освіти Раденської Л.Д. щодо формування у дітей позитивної мотивації до конструктивної діяльності, активного включення дітей в світ гри, адже ЛЕГО –це продуктивний вид діяльності, в якій відбувається різнобічний розвиток дитини дошкільного віку.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

Кiлькiсть переглядiв: 455

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.