Обласний семінар вчителів хімії

23 квітня 2020 р. на платформі Zoom відбулась он-лайн конференція для вчителів хімії та керівників районних методичних об’єднань з теми «Професійна майстерність учителів хімії в сучасну інформаційну епоху»

Уміти ефективно працювати на відстані, добре розумітися на технологіях та бути медіаграмотним — найважливіші навички ХХІ століття. Зараз перед кожним учителем України постало випробування, як відпрацювати ці навички разом з учнями в реальному часі в умовах дистанційного навчання.

Розвитку інформаційних компетентностей педагогів сприяв виступ Г.С.Юзбашевої, кандидата педагогічних наук, завідувачки кафедри природничих та технологічних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка акцентувала увагу на важливих етапах створення середовища електронного навчання у навчальному закладі.

Технологію створення та використання електронних підручників в дистанційному навчанні учнів у програмі AutoPlay Media Studio, представила А.В.Степанська, учитель хімії вищої категорії, учитель-методист Олешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №2.

Алевтина Володимирівна детально ознайомила педагогів з інтерфейсом програми Autoplay Media Studio та продемонструвала алгоритм та переваги застосування електронного посібника, а також представила власний електронний посібник до розділу «Вода» навчальної програми з хімії.

Зацікавив учасників конференції виступ О.В.Гонти, учителя хімії вищої категорії, учителя-методиста Козачелагерського ЗЗСО І-ІІІ ст. Олешківської районної ради, яка ознайомила педагогів з методикою використання цифрової лабораторії Еinstein ™ як засобу STEM-навчання на уроках хімії.

Досвідом роботи щодо використання електронного сервсу blogspot.com у дистанційному навчанні учнів поділилася О.Т.Олійник, учитель хімії вищої категорії, учитель-методист Брилівського закладу ПЗСО Виноградівської ОТГ Олешківського району. Вона представила алгоритм використання блогу вчителя і спільноти учнів «ХІМІЧИМО РАЗОМ» у вайбері, а також сервісу Google форми, що надає можливість організації зворотнього зв’язку з учнями та батьками в умовах дистанційного навчання.

Кiлькiсть переглядiв: 361

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.