«1 червня - Міжнародний день захисту дітей»

Діти – наша радість, наше щастя, наша любов, турбота і відрада.

Бути батьками – це здорово!

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей

Свято день захисту дітей засновано у листопаді 1949 р. рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок і відзначається щорічно 1 червня. Вперше день захисту дітей був проведений в 1950 р. в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларацією про права дітей, прийнятої в 1924 р., була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 р. і проголошувала рівні права дітей в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, громадського походження, майнового стану та ін.

Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно більш ніж у 30 країнах світу.

Літні канікули – це завжди довгоочікуваний і довгий свято для дітей. Початок літа проте, це тільки не початок дитячих канікул, 1 червня – День захисту дітей – це свято дітей, день їх захисту, день, спонукає дорослих думати про дітей.

У дітей прав не менше ніж у дорослих, проте обставин, пов’язаних з порушенням прав дитячих існує безліч. Так, наприклад, за сумною статистикою, 10-ки млн. дітей страждають через брак медикаментів, помирають через відсутність медичної допомоги, 100 млн. дітей не отримують необхідної освіти через відсутність освітніх установ. Величезне безліч дітей не мають рідного дому і голодують, а в багатьох, добре країнах, що розвиваються, дітей використовують як безкоштовну робочу силу і навіть продають в рабство.

Всі ці факти, безумовно, зобов’язані закликати дорослих на допомогу дітям, на вирішення їхніх проблем, на поліпшення життя дітей у всьому світі.

І починати потрібно прямо зараз. І піклуватися про дітей кожен день, кожну годину і кожну хвилину. Діти – наше майбутнє, щасливі діти – щасливе майбутнє.

Скільки покинутих дітей, скільки сиріт?! Вони є практично скрізь, і, на жаль, число це величезне. Діти не можуть висловити щось на захист своїх прав, вони не можуть самостійно покращувати своє життя, багато хто навіть не знають що таке щасливе життя, що таке жити у нормальній сім’ї, бути коханими мамою і татом, ходити в садок або в школу, дружити з іншими хлопцями.

Дитинство – це найщасливіший час для багатьох з нас, ми завжди з дуже теплими почуттями згадуємо роки нашої молодості й дитинства, проте далеко не всі люди можуть похвалитися такими радісними спогадами в дитячому віці. Так давайте ж робити всі зусилля, щоб наші діти, діти нашого часу могли з посмішкою через кілька років згадувати роки, коли вони були маленькими, коли вони росли, і входили в доросле життя.

Дії сучасних державних органів направлені у бік поліпшення ситуації з дітьми в усьому світі. Так, завдяки активній і успішній діяльності Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), дитяча ситуація за останні десять років має значні поліпшення, 100 тисяч дитячих життів було збережено, а мільйони дітей змогли отримати справжнє гідне дитинство.

Діти сподіваються на нас, вони цілком і повністю довіряють нам, вони потребують нас і не зможуть без нас жити. Давайте не розчаруємо їх дитячих надій, а допоможемо їм бути щасливішими і улюбленішими.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і заце маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним знайголовніших наших обов’язків.

Світлана Альохіна, методист ОРМК

Кiлькiсть переглядiв: 485

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.