Консультація для вчителів-філологів

16.04.2016 року Олешківським центром професійного розвитку педагогічних працівників проведено консультацію для вчителів-філологів з теми «Формування предметних компетентностей на уроках української мови і літератури, зарубіжної літератури».

Теоретичний аспект зазначеної теми розкрила консультант Бойко Л.І., вона відзначила вчителів, які забезпечують високі показники в роботі, застосовують сучасні технології, активно використовують інтернет-ресурси та сервіси, діляться досвідом роботи із запровадження технологій, які сприяють розвитку мовних навичок учнів.

Учителям-філологам представлено також досвід роботи учителя КЗ «Олешківська гімназія» Олешківської міської ради Ястреб Н.М. з питання «Реалізація компетентнісного підходу на уроках української мови і літератури».

Неординарністю розкриття теми «Формування предметних компетентностей на уроках української та зарубіжної літератури» відрізнявся виступ Ільвовської Т.В., учителя Солонцівської ЗОШ І-ІІст. У своїй промові Тетяна Вікторівна акцентувала увагу на розвитку читацьких компетенцій учнів, мотивації до читання, співпрацю з КЗ «Олешківська центральна районна бібліотека», Херсонськими обласними бібліотеками імені О.Гончара, Дніпрової Чайки.

Учитель Раденської ЗОШ І-ІІІст. Васильєва Н.В. представила колегам свій досвід щодо використання сучасних технологій навчання на уроках української мови і літератури.

Учителям-філологам рекомендовано також активно пропагувати творчість письменників-земляків, зокрема К.Кудієвського, М.Куліша. Олешківський центр професійного розвитку педагогічних працівників може надати теле- сюжет, підготовлений телеканалом «Скіфія», про творчість видатних земляків.

Одне з питань, висвітлених під час консультації, - це організація ДПА у формі ЗНО у 2020-2021 році.

Консультант ОЦПРПП Бойко Л.І.

Кiлькiсть переглядiв: 378

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.