/Files/images/київ.JPG

В кінці серпня 2013 року у м. Києві відбулася чергова колегія Міністерства освіти і науки України, на яку з’їхалися делегації з усіх куточків України.

Делегацію від Херсонської області очолював директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Андрій Анатолійович Яценко. До складу делегації ввійшли працівники Департаменту та завідувачі кращих методичних кабінетів у тому числі Цюрупинського районного методичного кабінету. Колегія МОН України проходила в конференц-залі Інституту Міжнародних відносин та інституту Журналістики Київського університету ім. Т.Г. Швченка.

Захід відбувся за участі членів колегії, керівництва Профспілки працівників освіти і науки України та її організаційних ланок, представників МОНУ, делегацій від регіональних органів управління освітою, вчителів-методистів, науковців, педагогічних працівників. У засіданні Колегії взяла участь і голова Чернігівської обласної організації Профспілки Тетяна Матвеєва.

До початку колегії делегація мала змогу ознайомитись із виставками навчально-дидактичного обладнання уроків та кабінетів різних фахів. Був представлений широкий спектр методичної літератури, таблиць, лабораторних приладів та реактивів для кабінетів хімії, біології, фізики. Можна було отримати адреси та консультації щодо співпраці з виробниками обладнань .

Із доповіддю про готовність до нового навчального року виступив Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. В аналітичному зрізі очільник міністерства зупинився на ключових аспектах діяльності щодо впровадження нових стандартів освіти. Зокрема, було зроблено акценти на міжнародному досвіді оцінювання учнів, роботі методичної служби, соціально-емоційній складовій реформування освіти, інновацій у базовій школі, новітніх методах навчання, створення комп’ютерних комплексів тощо.

До обговорення долучилися представники від областей, учителі-практики, керівники управлінь освіти. Кожен бажаючий мав змогу висвітлити актуальні питання середньої освіти свого регіону.

Питання соціально-економічних стандартів у своїй доповіді підняв Голова Профспілки Георгій Труханов. Він, зокрема, зазначив, що передбачені в Державному бюджеті 2013 року обсяги видатків на освіту є недостатнім для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати в установлених законодавством розмірах.

Вперше за 22 роки незалежності України на колегію запросили методичну службу: завідувачів та методистів РМК, було визначено основні напрямки розвитку методичної служби та проблеми, які потребують негайного вирішення на рівні держави.

Кiлькiсть переглядiв: 931

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.