Звіт завідувача Цюрупинського ДНЗ № 6 Михалевської Оксани Анатоліївни

/Files/images/Михалевська.pngЦюрупинський дошкільний навчальний заклад № 6 функціонує з 1977 року. У ДНЗ 11 вікових груп, 2 з них групи раннього віку, 9 – садових. Заклад працює за п’ятиденним робочим тижнем, режим роботи – 10,5 годин. За останні п’ять років спостерігається тенденція до збільшення числа вихованців у ДНЗ. Поточного року їх у закладі 312. Дошкільний заклад надає освітні послуги у формі педагогічного патронату 30 сім'ям, діти яких не відвідують заклад. Це позначається на показниках охоплення дітей дошкільною освітою (96%).

Матеріально-технічне забезпечення груп в основному відповідає сучасним вимогам і дозволяє здійснювати освітню діяльність на належному рівні. За звітний період матеріально-технічна база зміцніла, а саме: за кошти міської ради здійснено заміну вікон, придбано мультимедійний проектор, а завдяки спонсорській допомозі батьківської громади у групах № 2, № 5, № 11 встановлено нові кухонні блоки для миття посуду і роздачі їжі, замінено підлогу під тіньовими навісами ігрових майданчиків груп № 5, № 9 та № 11, встановлено нове ігрове обладнання на ігрових майданчиках груп.

Дошкільний заклад оснащено сучасною комп’ютерною технікою, заклад має власні електронну пошту і сайт. Адміністрація постійно працює над покращенням навчально-методичної та матеріально-технічної бази закладу, шляхом залучення шефської благодійної допомоги, налагодження зв’язків зі спонсорами .

Методичний кабінет закладу забезпечує педагогічних працівників необхідною науково-методичною літературою та періодикою, його оснащення дозволяє удосконалювати професійну компетентність педагогічних працівників відповідно до сучасних вимог та державних стандартів, покращувати педагогічну майстерність. Тут кожен вихователь отримує потрібну інформацію і практичну допомогу в організації роботи з дітьми. Перевага надається інтерактивним формам роботи з кадрами. Під час інтерактивної взаємодії відбувається не тільки накопичення знань, а головне, формується механізм самореалізації кожного вихователя. Крім того, методична робота, організована за допомогою інтерактивних заходів, не тільки насичує її зміст, а у певній мірі впливає на якість безпосередньої роботи з дітьми.

Другий рік педагогічний колектив закладу працює над упровадженням науково-методичної проблеми області «Соціалізація дітей та учнівської молоді в сучасному освітньому просторі» та оновленої програми «Дитина». На допомогу педагогам у реалізації зазначеної проблеми та вимог програми було проведено ряд методичних заходів, працювала творча група. Зокрема, проведено ряд методичних об'єднань, на яких вивчалися і обговорювалися вимоги програми по окремих її розділах, складалися перспективні плани за темами навчально-виховних блоків, розроблено посібники з навчання дошкільників елементам грамоти та з формування математичних уявлень, які затверджено навчально-методичною радою.

Пріоритетний напрямок діяльності педагогічного колективу ДНЗ – пізнавальний розвиток дошкільнят. Відповідно до цього напрямку планується робота колективу на кожен навчальний рік. У всіх вікових групах навчально - пізнавальна діяльність організовується за принципом розвивального навчання відповідно до програмових завдань. І як результат (згідно моніторингових досліджень) у 80% вихованців рівень пізнавального та мовленнєвого розвитку відповідає вимогам програми.

Важливим аспектом в оновленні освітньо-виховного процесу ДНЗ є застосування в роботі з дошкільниками інноваційних технологій і надбань передового педагогічного досвіду. Досвідчені вихователі вдумливо і творчо підходять до впровадження в освітню роботу інноваційних технологій, здійснюють інноваційну діяльність. Стан цієї роботи на постійному контролі адміністрації.

Складовою діяльності адміністрації закладу є організація роботи з батьками. За звітний період змінився її зміст з педагогічної просвіти на партнерську взаємодію. Дитячий садок став просвітницьким і консультативним центром з психолого-педагогічних питань виховання дошкільнят.

Кiлькiсть переглядiв: 707

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.