Повернутися до звичайного режиму

Звіт про роботу завідувача Клинівського ДНЗ

Марченко Олени Олександрівни

/Files/images/Марченко О.О..pngДіяльність закладу у звітний період була спрямована на реалізацію основних завдань дошкільної освіти: збереження і зміцнення фізичного та психічного здоров’я дітей; формування їх особистості, розвиток творчих здібностей та нахилів; забезпечення соціальної адаптації ; виховання потреби в самореалізації та самоствердженні.

За проектною потужністю дошкільний заклад розраховано на 29 місць для дітей від 1,8 до 6(7) років. На сьогоднішній день у ДНЗ функціонує 2 групи –31 дитина. З метою збільшення відсотка охоплення дітей на території Тарасівської сільської ради в 2015 році планується відкриття 3 групи. Групи комплектуються залежно від умов роботи закладу та віковими ознаками.

Педагогічний процес у ДНЗ забезпечують кваліфіковані спеціалісти: завідувач, музичний керівник, 3 вихователі,медична сестра .

Адміністрація закладу створює працівникам всі умови для плідної роботи. В цілому, робота колективу ДНЗ відмічається стабільністю та позитивною результативністю. Так у 2013р колектив Клинівського дошкільного навчального закладу посів 3 місце у районному конкурсі «Краще предметно-розвивальне середовище в ДНЗ», а 2014р - ІІІ місце в районному етапі конкурсу еко-виробів ручної роботи «Херсонщині-70» серед дошкільних навчальних закладів.

Клинівський ясла-садок «Калинонька» входить до складу Брилівського освітнього округу та працює за художньо-естетичним напрямком. Педагогічний процес відбувається згідно вимог Програми виховання і навчання дітей від двох до семи років „Дитина”. У своїй роботі вихователі користуються комбінованою моделлю виховання дітей у різновікових групах. Пріоритетними напрямками роботи ДНЗ адміністрація вважає: збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я дитини; виховання у дітей любові до України, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, рідної мови, національних цінностей українського народу, свідомого ставлення до себе, оточення та довкілля; соціалізація та мовленнєва комунікація дитини у процесі сюжетно-рольової гри, формування її особистості в цілому.

Сучасна освіта вимагає освоєння прогресивних технологій духовного розвитку особистості, створення умов для розкриття творчого потенціалу дитини. Цьому сприяє впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес, забезпечення педагогічного колективу новою методичною літературою, періодичними виданнями.

На постійному контролі у адміністрації ДНЗ знаходиться дотримання санітарно-гігієнічних вимог до умов та режиму виховання дітей. Проводяться антропометричні дослідження дітей раннього віку – щоквартально, дошкільнят – два рази на рік. Всі дані про дітей фіксуються в листках здоров’я дитини. Поряд з цим ми щомісячно, щоквартально та щорічно узагальнюємо дані про рівень захворюваності та відвідування дітьми ДНЗ. Так можна прослідкувати динаміку зменшення захворюваності протягом звітного періоду 2011-2015рр., а саме: у 2011р - 12%, у 2012р. – 14%, у 2013р. – 13%, у 2014р. – 10%.

Харчування є невід’ємною складовою зміцнення здоров’я дітей та попередження випадків шлунково-кишкових захворювань. У закладі працює досвідчений, висококваліфікований медичний персонал та кухарі.

Найважливішою умовою правильної організації харчування дітей є суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог до харчоблоку та технології приготування і зберігання їжі. З метою профілактики кишкових захворювань працівники суворо дотримуються встановлених вимог до технологічної обробки продуктів, правил особистої гігієни. Результатом є відсутність зафіксованих випадків отруєнь і кишкових захворювань дітей та відсутність зауважень з боку СЕС. У 2014р. ясла-садок брав участь у районному огляд-конкурсі на кращий стан організації харчування і посів достатній рівень організації харчування, що свідчить про високу професійність працівників ДНЗ. Харчування дітей в дошкільному закладі у 2014 році здійснювалось на 14 грн. та 11грн, а у 2015 році – на 18 та 14 грн. В середньому за міжатестаційний період відсоток виконання норм харчування зріс з 76% у 2011р. до 83,7% у 2014р.

З метою забезпечення реалізації державної політики в галузі охорони дитинства та охорони праці працівників закладу, дотримання порядку повідомлення та обліку нещасних випадків, систематично проводиться аналіз стану профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності, охорони життя і здоров’я дітей та працівників у ДНЗ, який показує, що колективом закладу та адміністрацією проводиться плідна робота з даного питання, показником якої є відсутність травматизму серед дітей та працівників. Згідно наказів відділу освіти, відповідно до періодичності в закладі проводиться Тиждень безпеки дитини. Вихователями було проведено ряд заходів та музичних розваг по даному питанню.

Належна увага приділяється організації роботи з персоналом та вихованцями з цивільного захисту, по забезпеченню готовності сил і засобів до дій у надзвичайних ситуаціях. Діяльність адміністрації спрямована на виховання в учасників навчально–виховного процесу ДНЗ якостей свідомого і обов’язкового виконання правил і норм безпечної поведінки в повсякденній діяльності і в умовах надзвичайної ситуації; формування навиків безпечної поведінки у різних нестандартних ситуаціях, формування знань правил самозбереження, дорожнього руху, з протипожежної безпеки, відпрацьовано плани евакуації в надзвичайних ситуаціях.

Зміцнення матеріально-технічної бази закладу відбувалося за рахунок бюджетних коштів та позабюджетних благодійних внесків фізичних та юридичних осіб. Протягом 2011-2014р на зміцнення матеріально-технічної бази було використано 28 тис.грн. бюджетних коштів, а також 23 тис.грн позабюджетних та благодійних внесків. Ми маємо задовільну матеріально-технічну базу; наш заклад користується попитом серед батьків; колектив може і хоче працювати, тому ми ставимо перед собою нові завдання.

Розвиток закладу освіти можливий тільки за умов засвоєння нововведень та бачення власної перспективи розвитку, плідної співпраці учасників навчально-виховного процесу. Головним є те, що дошкільний заклад прагне бути тим місцем, де діти завжди можуть фізично розвиватись, зміцнювати здоров’я, реалізовувати свої здібності.

Кiлькiсть переглядiв: 862

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.