Звіт про роботу завідувача Новомаяківського ДНЗ № 3

Прудської Світлани Миколаївни

/Files/images/Прудська С.М..pngДошкільний навчальний заклад ясла-садок №3 загального розвитку Новомаячківської селищної ради здійснює свою діяльність згідно з Конституцією України, Конвенцією « Про права дитини», Законом України «Про дошкільну освіту». . Заклад розрахований на 35 місць і працює за 10,5 годинним режимом. Функціонує 3 групи: старша (різновікова), ясельна та у 2009 році з метою охоплення дітей дошкільною освітою була відкрита група короткотривалого перебування дітей. Середня чисельність становить 63 дитини на рік. Навчально-виховний процес в дошкільному закладі забезпечують 5 кваліфікованих спеціалістів.

У 2012 році ДНЗ було про атестовано на достатньому рівні. Освітньо – виховний процес в закладі визначається Базовим компонентом дошкільної освіти і реалізується відповідно до вимог оновленої програми «Дитина» та Програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт». Вихователі постійно вдосконалюють свою фахову майстерність, беруть участь у районних семінарах, методичних об'єднаннях. У ясла-садку розроблений план спільних заходів ДНЗ та Новомаячківської ЗОШ I-III ступенів з питань підготовки дітей до навчання в школі.

Н.Маячківський ясла-садок №3 входить до складу Асоціації з фізкультурно-оздоровчого напрямку, тому систематично проводяться заняття, відкриті заходи для зміцнення здоров’я дітей,що сприяють покращенню стану здоров’я дітей. Завдяки цьому знизився показник захворюваності.

Адміністрація ясла-садка постійно працює над створенням позитивного іміджу дошкільного закладу. Тісна взаємодія з сім’ями вихованців , надання батькам консультативної допомоги у вихованні та розвитку дітей, підтримка родин є одним з пріоритетних напрямків діяльності закладу. Вона орієнтована на пошук таких форм і методів роботи, які дозволяють урахувати актуальні потреби батьків. На базі закладу систематично проводяться конкурси з участю батьків та дітей , естафети, розваги « Козацькі забави», «Малі олімпійські ігри» та ін.

Організація харчування в умовах ДНЗ вимагає від адміністрації закладу підвищеної відповідальності та виконання всіх норм і правил.

Тому це питання перебуває на постійному контролі у адміністрації ДНЗ.Виконання норм харчування за рік становлять 92%. Батькам постійно надається методична і консультативна допомога сім'ям , надаються методичні поради щодо правильної організації харчування в домашніх умовах, оздоровлення.

Створено банк даних дітей, які підлягають охопленню соціально-педагогічним патронатом. Патронатом охоплено 14 дітей. Н.Маячківський ясла-садок №3 співпрацює з шкільним психологом. Проводяться анкетування для батьків, тренінги. Для вдосконалення навчально-виховного процесу засобами інформаційних технологій, дошкільний заклад підключено до мережі Інтернет, та встановлено програму «Курс: Дошкілля» для електронної реєстрації майбутніх дошкільників.

За звітний період випадків травмування дітей та працівників не зафіксовано. Спільно з Н.Маячківською селищною радою виготовлено акт на землю. У 2014 навчальному році за рахунок бюджетних коштів здійснено капітальний ремонт підлоги всієї будівлі на суму 60 тис. гр., та відремонтовано доріжку до дитячого садка.

Завдяки співпраці колективу дошкільного навчального закладу, батьківській громадськості , селищній раді , які допомагають у проведенні ремонтних робіт у групах, на території ДНЗ створений затишок і комфорт для дітей.

У Н.Маячківському дошкільному навчальному закладі сформовано цілісний освітній простір, в якому дітям надають якісні освітні послуги, піклуються про здоров’я кожної дитини. Дошкільний заклад є тим місцем, де весь колектив закладу працює з розумінням свого морального обов’язку, живе в атмосфері постійного пошуку нового, кращого, що б задовольнило потреби дітей та їх батьків.

Кiлькiсть переглядiв: 780

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.