Звіт про роботу завідувача Раденського ДНЗ

Білецької Лариси Дмитрівни

/Files/images/Білецька Л.Д..png

Дошкільний навчальний заклад функціонує з 1980 року. Засновником і власником закладу є Раденська сільська рада яка здійснює фінансування дошкільно- го закладу, його матеріально-технічне забезпечення, ремонт приміщень,їх господарське обслуговування, харчування та медичне обслуговування дітей. Дошкільний нав -чальний заклад здійснює свою діяльність відповідно до Закону України «Про дошкіль- ну освіту», Статуту дошкільного закладу. Педагогічний колектив втілює в життя держа вну політику в галузі освіти, а саме: реалізовує вимоги Базового компонента дошкільної освіти і завдань програми «Дитина». Заклад розрахований на 92 місця; виховується 139 дітей. У дитячому садку функціонує 6 вікових груп . У дитячому садку створені умови для фізичного, психічного розвитку дітей, їх виховання та навчання. Всі групові приміщення повністю забезпечені меблями та ігровим обладнанням. Розвивальне середовище дитячого садка організоване з урахуванням інтересів дітей і відповідає їх віковим особливостям. Для занять дітей створені відповідні умови умови : музично – спортивна зала, медичний та методичний кабінет, прогулянкові майданчики для кожної вікової групи, спортивний майданчик.

Матеріальна база дитячого садка постійно оновлюється за рахунок місцевого бюжету.

Педагогічний процес у ДНЗ забезпечують кваліфіковані спеціалісти. Адміністрація ДНЗ велику увагу приділяє професійному росту педагогів. У 2015році планується атестувати двоє педагогів на присвоєння педагогічного звання «вихователь – методист».Адміністрація закладу створює працівникам всі умови для плідної роботи. У цілому, робота колективу ясла-садка відмічається стабільністю та позитивною результативністю.

Пріоритетними напрямками виховної та освітньої діяльності в ДНЗ є громадянське виховання дошкільників. Діяльність педагогічного колективу спрямована на формування різнобічно розвиненої, духовно багатої, оптимістично та патріотично налаштованої особистості, підготовка її до органічного,безболісного входження в соціум. У дошкільному закладі забезпечується фізичний ,психічний і духовний розвиток дітей. Для збереження та зміцнення здоров я дітей у закладі проводиться медико - педогогічний супровід вихованців, створена система оздоровчих та фізкультурних заходів. Адміністрацією разом з медичною сестрою та фахівцями Раденської сімейної амбулаторії аналізується стан захворюваності дітей та вживаються відповідні управлінські рішення.Для ефективного розвитку та виховання дітей педагоги перебувають у постійному творчому пошуку. З 2011 по 2013 рік педагогічний колектив працював над реалізацією вимог програм: « Я у Світі» , «Українотворець», « Впевнений старт» та Базового компонента дошкільної освіти (нової редакції), програми виховання і навчання дітей від 2 до 7 років «Дитина». З метою розвитку творчих здібностей дітей на базі ДНЗ працює 6 гуртків. З 2011р в дошкільному закладі працює консультативний центр для батьків, діти яких не відвідують ДНЗ. Таким чином, у ясла-садку створено всі умови для всебічного розвитку дошкільників. Важливим аспектом у роботі адміністрації закладу є організація взаємодії з роди нами вихованців. Педагогами закладу, завідувачем постійно плануються та проводяться консультації для батьків, надаються інформаційні матеріали на актуальні теми, запроваджено проведення « Осінніх ярмарків», « Майстер класи» ,запрошуються батьки для проведення спільних закладів : свят, розваг, конкурсів : «Сімейний герб», «Новорічна іграшка», «Тато , мама я спортивна сім'я». Ця робота сприяє зміцненню авторитету дитсадка серед родин наших вихованців.

Належна увага в закладі приділяється організації харчування дітей раннього та дошкільного віку, забезпеченню широкого асортименту продуктів відповідно до перспективного меню на декаду (враховуючи сезонні зміни), технології та якості приготування страв. Аналіз річних звітів з харчування засвідчив про задовільне виконання норм харчування дітей у забезпеченні їх необхідними харчовими інгредієнтами та покращення якості харчування.


Адміністрація Раденського ясла-садка вважає, що осучаснення предметно-просторового середовища дошкільного навчального закладу, його розвиток можливий лише за умов проведення нововведень, бачення власної перспективи розвитку, плідної співпраці всіх учасників навчально-виховного процесу.

Кiлькiсть переглядiв: 833

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.